Griep verschijnselen

Griep symptomen

De meeste mensen hebben wel eens griep gehad. De belangrijkste griep verschijnselen zullen dan ook bij veel mensen bekend zijn. De griep verschijnselen waar u in eerste instantie aan denkt, zullen onder andere koude rillingen, koorts en een moe gevoel zijn.

Er zijn echter nog veel meer griep symptomen. Spierpijn, keelpijn, hoofdpijn en een loopneus of verstopte neus zijn bijvoorbeeld ook griep symptomen. Tevens kan uw eetlust flink afnemen wanneer u griep heeft. Een van de opvallendste kenmerken van griep is toch wel dat het vrij plotseling komt opzetten. Hierdoor voelt u zich dus van het ene op het andere moment ziek worden.

Gelukkig verdwijnen de griep verschijnselen over het algemeen vrij snel. Zo zullen de meeste mensen ongeveer een week last hebben van de welbekende symptomen van griep. Het hoesten en de vermoeidheid zijn twee klachten die nog wel een tijdje kunnen blijven bestaan.

Griep

Griep zorgt ervoor dat uw afweersysteem flink wordt belast. Deze hoge belasting van het afweersysteem kan weer voor andere klachten zorgen. Zo heeft u meer kans op een besmetting door bacteriën en daarnaast kunnen de huidige klachten steeds erger worden. Sommige mensen krijgen op deze manier dus bijvoorbeeld een longontsteking naast hun griep.

Wanneer de griep verschijnselen blijven bestaan, is het verstandig om contact op te nemen met uw huisarts. Ook wanneer u tot de risicogroepen behoort, is het aan te raden om uw huisarts te raadplegen. Mensen ouder dan 60, zwakke mensen en mensen met hart- en longaandoeningen zijn voorbeelden van risicogroepen.