Salmonella bestrijden met Watter

De meeste mensen hebben wel eens eerder het woord salmonella horen vallen. In dit artikel wordt er toegelicht wat salmonella nou precies is hoe je het kan voorkomen en hoe je salmonella bestrijden kan met Watter

Wat is salmonella?

Salmonella is een bacterie die zich goed kan verbergen, omdat het zich aanpast aan de omgeving. De salmonella bacterie komt bij zowel mensen als dieren voor. Door de bacterie kan je een ziekte krijgen die heet salmonellose. Echter is het een ongrijpbare bacterie omdat je de bacterie ook bij je kan dragen zonder ziekteverschijnselen en de bacterie kan overdragen op anderen.

Salmonella bestrijden met Watter

Salmonella bestrijd je, net als elke andere bacterie, met een desinfectiemiddel. Echter is een nadeel van desinfectiemiddelen dat deze weer andere dingen kan veroorzaken zoals gevoeligheid en kalkaanslag, maar niet met Watter. Het desinfectiemiddel dat het Watter systeem produceert is vriendelijk voor mens, dier en milieu. Het desinfectie van Watter is biologisch afbreekbaar. De 20+ werkzame stoffen zorgen ervoor dat het middel effectief is tegen een breed spectrum van bacteriën, schimmels, virussen en gisten. De actieve stoffen worden door de concentratie van die stoffen laag gehouden, hierdoor is het desinfectiemiddel niet gevaarlijk voor mens en dier in de veehouderij.