Zelfstandige Senioren: Bedsteunen voor zelfstandig leven

Naarmate we ouder worden, veranderen onze behoeften. Wat in het verleden voor ons werkte, is misschien niet meer geschikt als we onze gouden jaren ingaan. Aging in place wordt een steeds populairdere optie naarmate mensen ouder worden. Dit betekent in uw eigen huis blijven en het aanpassen aan uw veranderende behoeften. Dit kan een uitdaging zijn, maar met de juiste hulpmiddelen en ondersteuning is het zeker te doen. In deze blog bespreken we bedhulpmiddelen voor zelfstandig wonen en hoe ze het leven van senioren gemakkelijker kunnen maken. Blijf kijken voor nuttige tips en advies!

Hoe krijg je een goede nachtrust als je ouder wordt

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om een goede nachtrust te krijgen als u ouder wordt. Enkele van deze dingen zijn cafeïne en alcohol vermijden voor het slapengaan, het eten van lichte avondmaaltijden. Ook helpt het creëren van een ontspannen bedtijd routine en slapen in een donkere en rustige kamer. het is ook belangrijk om koel en comfortabel in bed te blijven gedurende de nacht. Als deze leefstijl veranderingen niet genoeg helpen om een fijne nachtrust te hebben zijn er ook bed hulpmiddelen voor ouderen die kunnen helpen met het waarborgen van een goede nachtrust. Een voorbeeld hiervan zijn bedsteunen of bedverhogers. 

Bedhulpmiddelen voor zelfstandig wonen

Er zijn verschillende bed hulpen op de markt die kunnen helpen zo lang mogelijk onafhankelijk in uw huis te blijven wonen. Enkele van deze hulpmiddelen zijn:

  • Bedsteunen; deze bieden steun en stabiliteit bij het in en uit bed stappen. Ze kunnen ook nuttig zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit, omdat ze een houvast bieden als ze opstaan.
  • Bedverhogers; deze verhogen het bed met enkele centimeters, waardoor het gemakkelijker wordt om in en uit bed te stappen. Dit is vooral gunstig voor senioren met gewrichtspijn of andere mobiliteitsproblemen.
  • Matras toppers: Matras toppers voegen een extra laag comfort en ondersteuning toe aan matrassen, wat vooral verlichting kan bieden voor rugklachten of artritis.
  • Lakens met elastische hoeken; deze lakens hebben elastische hoeken die ze op hun plaats houden, wat nuttig kan zijn als u die problemen heeft met de beweeglijkheid.
  • Bedalarmen; deze alarmen zijn ontworpen om zorgverleners te waarschuwen wanneer iemand zonder toezicht uit bed stapt. Dit kan nuttig zijn voor senioren met dementie of andere geheugenproblemen. 

Sommige van deze hulpmiddelen zijn lastiger qua installatie, zoals de bedalarmen, en sommige zijn erg makkelijk zelf te kopen en te implementeren, zoals bedsteunen. Wat u ook besluit, zelfstandig ouder worden wordt steeds makkelijker met de verschillende hulpmiddelen die beschikbaar zijn.